Oamenii din spatele proiectelor din Fondul IKEA pentru Mediul Urban sunt aici.

Sunt vii, iubesc Bucurestiul și dau din timpul lor pentru a-și creste comunitatea. Azi vezi cum arată Acoperisul Verde, proiect de la Asociația Cartier Aviației și cine e în spatele proiectului.

În 2017 ei au plecat de la întrebarea: cum ar fi ca pe terasele blocurilor din cartierele-dormitor să fie grădini urbane? Si au lansat un proiect pilot: primul acoperiș verde din România, pe un bloc de locuințe colective.

Acoperișul Verde a devenit de doi ani deja un loc de relaxare pentru oameni, o grădină urbană pe terasa blocului, un experiment care reduce efectul de „insulă urbană de căldură” și cantitatea microparticulelor de praf din atmosferă.

+ video (https://www.facebook.com/fundatiacomunitarabucuresti/videos/431098561077487/)

By Fundatia Comunitara Bucuresti

?Oamenii din spatele proiectelor din Fondul IKEA pentru Mediul Urban sunt aici. Sunt vii, iubesc Bucurestiul și dau din timpul lor pentru a-și creste comunitatea.Azi vezi cum arată Acoperisul Verde, proiect de la Asociația Cartier Aviației și cine e în spatele proiectului. ?În 2017 ei au plecat de la întrebarea: cum ar fi ca pe terasele blocurilor din cartierele-dormitor să fie grădini urbane? Si au lansat un proiect pilot: primul acoperiș verde din România, pe un bloc de locuințe colective. ?Acoperișul Verde a devenit de doi ani deja un loc de relaxare pentru oameni, o grădină urbană pe terasa blocului, un experiment care reduce efectul de „insulă urbană de căldură” și cantitatea microparticulelor de praf din atmosferă.Vezi aici și restul de cinci proiecte finanțate prin Fondul IKEA pentru Mediu Urban, program creat de IKEA și Fundația Comunitară București.https://bit.ly/2Ka8BQ2

Publicată de Fundația Comunitară București pe Marţi, 11 iunie 2019