Acoperișuri naturale pentru un mediu mai prietenos!

Sunt multe țări în care tipul de acoperiș biodivers este încorporat în multe proiecte imobiliare de către arhitecți. Nu numai clădirile mari beneficiază de acest lucru, dar și persoanele care vor un acoperiș “altfel” pentru casa lor. Soluția este să investească într-o astfel de inovație. Ce beneficii poate aduce un acoperiș verde biodivers?

Un acoperiș verde are multe avantaje, atât din punct de vedere economic, cât și ecologic și social. Un acoperiș verde face posibilă reglarea fluxului de apă de ploaie, purificarea aerului, reducerea mediului extern și reglarea temperaturii din interiorul casei, economisirea energiei și încurajarea biodiversității în oraș. Acoperișurile verzi sunt, de asemenea, un element important al unei arhitecturi gata să facă față schimbărilor climatice. Ba mai mult, un mediu verde are un efect mult mai pozitiv asupra dispoziției decât griul orașelor noastre. Citiți mai departe pentru a descoperi toate beneficiile unui acoperiș verde.

Un acoperiș verde are capacitatea de a reține apă de ploaie, datorită absorbției naturale a plantelor și a reținerii de apă a substratului și a stratului de drenaj. Fluxul de apă de ploaie trimis către sistemul de canalizare este întârziat și apă este mai curată. O parte din apă este, de asemenea, dispersată de plante prin evaporare. Aceste mecanisme ajută la stabilizarea nivelului apei subterane, reduc impactul celor mai intense precipitații asupra sistemului de canalizare și reduc riscul inundațiilor.

Plantele acoperișurilor verzi filtrează particulele fine prezente în aer și transformă dioxidul de carbon în oxigen. Prin urmare, un acoperiș verde oferă o contribuție importantă la purificarea aerului.

Plantele au capacitatea de a absorbi lumina soarelui. Din această, 50% este absorbită și doar 30% este reflectată. Rezultatul este un climat mai rece și mai plăcut. În interiorul clădirii, nevoia de aer condiționat este redusă, ceea ce duce la economii de energie. Nu numai asta, dar și climatul din imediată vecinătate a clădirii și temperatura mediului urban în general sunt afectate de acest efect benefic. În general, reducerea temperaturilor în contextul urban poate ajunge la 3 grade. Un acoperiș verde reduce temperatura acoperișului. Pe un acoperiș mai răcoros, sistemele fotovoltaice funcționează mai eficient, iar costul furnizării de energie electrică scade.

Un acoperiș verde constituie o adevărată barieră acustică pentru clădire. De fapt, este capabil să absoarbă zgomotul și astfel poate să creeze un mediu mai liniștit, atât în interiorul, cât și în exteriorul clădirii.

Un acoperiș verde protejează căptușeala acoperișului de factori externi, cum ar fi soarele, ploaia, vântul și schimbările de temperatură. Rezultatul este un acoperiș care durează de două sau trei ori mai mult, până la 60 de ani și peste. Pentru a recupera investiția într-un acoperiș verde, sunt suficienți 8-12 ani.

Proiectul Acoperișul Verde al Asociației Cartier Aviației a fost finanțat de fondul IKEA pentru Mediul Urban, deoarece reprezintă nu numai o investiție de viitor pentru clădirea respectivă, ci pentru întregul oraș. Societatea noastră necesită idei inovative pentru un viitor verde și curat!

By blogatu.ro

http://blogatu.ro/2019/12/acoperisuri-naturale-pentru-un-mediu-mai-prietenos.html?fbclid=IwAR1Hjjrn2ctuvmwbbkao1yLaIMQgNr-i6oZkI5AVgVLpdW1Jvd0Kvkccuss